פאנקייק קווקאר
מרכיבים:
1 ביצה
3 כפות קווקאר טחון
1/4 כוס מים
1/2 כפית דבש
קינמון

אופן הכנה:
1/4 כוס מים חמים + קווקאר לערבב ולקרר.
כאשר קר, לטרוף את הביצה פנימה.
לטגן במחבת עם מעט שמן זית על להבה נמוכה.
לצקת מעל דבש וקינמון. ניתן להוסיף בננה/אגוזים/צימוקים.

לביבות ירק

לביבות ירק
2 ביצים
3 בצלים מטוגנים לגוון שקוף
2/3 כוס פירורי לחם
1 חבילת מנגולד
1 גזר גדול
1 בטטה
1 קישוא גדול
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
לגרד גזר, בטטה, קישוא, בצל מטוגן. את המנגולד לקצץ במעבד מזון.
להוסיף לתערובת פלפל שחור, פירורי לחם, ביצים ולערבב היטב.
ליצור לביבות ולמרוח בשמן זית במברשת.
לאפות בטמפ' 180 מעלות במצב טורבו כשעה.
במהלך האפייה להפוך ולהבריש בשמן זית שנותר.

מג'דרה

מג'דרה
1 כוס אורז מלא בסמטי
1/2 כוס עדשים ירוקות
2 בצלים יבשים אדום/לבן
1/4 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
1/2 כפית כמון (לא חובה)
2 כוסות מים

אופן הכנה:
את האורז יש להשרות במיץ לימון טרי, רצוי למשך הלילה. לאחר מכן לשטוף היטב.
את העדשים רצוי להשרות ללילה. לאחר מכן לשטוף ולבשל בסיר 17 דקות ולסנן.
בסיר, מבשלים את האורז עם 2 כוסות מים רותחים, מוסיפים מלח+פלפל למשך כ- 40 דקות על להבה נמוכה. כעבור 20 דקות להוסיף את העדשים.
במחבת שטוחה, לטגן את הבצלים הקצוצים לאורך עד להזהבה ולשפוך על האורז והעדשים.

סגירת תפריט